Vegaskolans fritidshem och Vännäsby skolas fritidshem

Som medarbetare i Vännäs kommun spelar du en viktig roll och gör skillnad för medborgarna. Med värdeorden nytänkande, välkomnande och livfullt som grund bygger vi välfärden tillsammans. Välkommen med din ansökan!

Beskrivning

Lärarhögskolan vid Umeå universitet i samverkan med 18 kommunala skolhuvudmän i norra regionen startar hösten 2024 den andra omgången arbetsintegrerad lärarutbildning med inriktning fritidshem. Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta 50 procent med elever på en skola och samtidigt utbilda dig för att bli behörig lärare i fritidshem. 

Grundlärarprogrammet fritidshem omfattar 180 högskolepoäng och sträcker sig över 4 år. Utbildningen ges på distans med 75 procents studietakt. Två dagar i veckan (torsdagar och fredagar) är för schemalagda studier och tre dagar (måndag, tisdag, onsdag) är möjliga för schemalagt arbete. Utbildningen innehåller några fysiska träffar per termin. Dessa äger oftast rum på Umeå universitet. 

Vännäs kommun är en av de 18 kommuner som har skapat tjänster för dig som vill studera till lärare och arbeta samtidigt. Vännäs kommun har två platser, en på Vegaskolans fritidshem och en på Vännäsby skolas fritidshem. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa som obehörig lärare i fritidshem. Uppdraget innebär att tillsammans med kollegor och arbetslag planera, genomföra och följa upp undervisning. Kontakt och samarbete med vårdnadshavare är en viktig del i arbetet. Som stöd i ditt arbete på skolan kommer du att ha en mentor. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta och studera till lärare i fritidshem. Tidigare erfarenhet av arbete med barn/unga är meriterande. I din roll som lärare är det viktigt att du skapar goda relationer med dina elever och kan vara en tydlig ledare. Du har en god kommunikativ förmåga och samarbetar väl med kollegor och andra kontakter. Att kombinera arbete med studier kräver att du är strukturerad, självgående och uthållig.

En förutsättning för anställning är att du har sökt och blivit antagen till den arbetsintegrerade utbildningen vid Lärarhögskolan, Umeå universitet. 

Resor till arbetsplats och till träffar i utbildningen förekommer.

Villkor

Du får en heltidsanställning med semestertjänst inom Vännäs kommun. I den ingår 50% arbete och 75% studier. Villkoren specificeras i ett lärarutbildningskontrakt som blir en bilaga till ditt anställningsavtal. Anställningen skrivs för ett år i taget och i slutet av varje period utvärderas studier och arbete. Utvärderingen ligger sedan till grund för upprättande av nytt anställningsavtal inför nästkommande tolv månaders period av arbetsintegrerade studier. Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-08-11
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vännäs
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/19
Kontakt
  • Maria Bränström, Samordningsledare, 0935-14651,070-3080599
  • Candra Vallrud, 076-1353686
  • Lena-Marie Strinnholm, 073-0756907
Facklig företrädare
  • Boel Renlund-Granath, Sveriges Lärare, 070-3270637
  • Åsa Jansson Lindberg, Kommunal, 010-4429668
Publicerat 2024-02-05
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb