Vård- och omsorgsförvaltningen

Som medarbetare i Vännäs kommun spelar du en viktig roll och gör skillnad för medborgarna. Med värdeorden nytänkande, välkomnande och livfullt som grund bygger vi välfärden tillsammans. Välkommen med din ansökan!

Beskrivning

 • Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor i behov av stöd och som vill vara med och göra skillnad. Vännäs kommun erbjuder en arbetsplats där du är delaktig i ett meningsfullt arbete. Du kommer att få ett arbete som är omväxlande, utvecklande och lärorikt.

Vi erbjuder dig arbete under hela sommaren, delar av sommaren eller som timvikarie under andra perioder av året. Du kan arbeta inom äldreomsorg stöd och omsorg (LSS). Arbetet är förlagt under dag, kväll, helg och natt.

Att arbeta inom äldreomsorg innebär ett självständigt arbete med äldre personer som behöver stöd i vardagen. Vi söker dig som vill stödja äldre personer i det egna hemmet eller på ett omsorgsboende. De äldres integritet, trygghet och välbefinnande kommer att vara fokus i ditt arbete.

Arbete inom LSS innebär att arbeta med personer som har en funktionsnedsättning och behöver stöd i vardagen, antingen i det egna hemmet (personlig assistans) eller på gruppbostad. Arbetets fokus är att ge brukarna möjlighet att leva ett självständigt liv.

Arbetsuppgifter

Vanliga arbetsuppgifter är stöd/hjälp med

 • att ta på och av sig kläder
 • personlig hygien
 • måltider

Du utför hushållssysslor, fungerar som stöd i utförande av fritidsaktiviteter (exempelvis bad, bowling, ridning eller bio) samt finns som generellt stöd i vardagen för brukarna.

Kvalifikationer

För att arbeta inom vård och omsorg behöver du ha goda kunskaper i det svenska språket. Det krävs kunskaper i både tal och skrift för att kunna utföra vårddokumentation, ta emot medicin delegering samt kommunicera med brukare.

Meriterande om du har

 • studerat eller studerar på vård- och omsorgsprogrammet, alternativt att du har annan utbildning med inriktning omsorg eller socialt arbete
 • arbetslivserfarenhet inom stöd och omsorg.

Din personliga lämplighet är viktig och vi vill att du är ansvarsfull, pålitlig och lyhörd. Det är mycket viktigt att du har ett respektfullt bemötande gentemot brukare och att du tar hänsyn till deras individuella behov och önskemål.

Sommarbonus

Du som arbetar hos oss i sommar under perioden 2024-06-17 - 2024-08-25 kan ha rätt till bonus om du arbetar minst 4 sammanhängande veckor.

 • Kravet för bonus är att du arbetar minst 75% och minst 4 veckor.
 • 4 veckor sammanhängande arbete 75% eller mer = 3000 kr bonus.
 • 8 veckor sammanhängande arbete 75% eller mer = 6000 kr bonus.

 

Utbetalningen av bonusen görs efter sommarperiodernas slut utifrån eventuell frånvaro.

Villkor

Du ska ha fyllt 18 år.

Till vissa av våra verksamheter krävs körkort.

Observera att vi tar emot ansökningar endast via vårt rekryteringssystem, inga ansökningar via andra kanaler kommer att hanteras.

Tillsättning sker löpande, vänta inte med att skicka in din ansökan då det finns stora möjligheter att börja arbeta som timvikarie under våren med fortsättning över sommaren. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 80
Sysselsättningsgrad 20-100%
Ort Vännäs kommun
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/67
Kontakt
 • Amanda Martinez, 0935-14326
Facklig företrädare
 • Åsa Jansson Lindberg, Kommunal, 010-4429668
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-08-02
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb