Vård- och omsorgsförvaltningen

Som medarbetare i Vännäs kommun spelar du en viktig roll och gör skillnad för medborgarna. Med värdeorden nytänkande, välkomnande och livfullt som grund bygger vi välfärden tillsammans. Välkommen med din ansökan!

Beskrivning

 • Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor i behov av stöd och som vill vara med och göra skillnad. Vännäs kommun erbjuder en arbetsplats där du är delaktig i ett meningsfullt arbete. Du kommer att få ett arbete som är omväxlande, utvecklande och lärorikt.

Vi erbjuder dig arbete under hela sommaren, delar av sommaren eller som timvikarie under andra perioder av året. Du kan arbeta självstängt eller i grupp inom äldreomsorg eller stöd och omsorg (LSS). Arbetet är förlagt under dag, kväll, helg och natt.

Att arbeta inom äldreomsorg innebär ett självständigt arbete med äldre personer som behöver stöd i vardagen. Vi söker dig som vill stödja äldre personer i det egna hemmet eller på ett omsorgsboende. De äldres integritet, trygghet och välbefinnande kommer att vara fokus i ditt arbete.

Arbete inom LSS innebär att arbeta med personer som har en funktionsnedsättning och behöver stöd i vardagen, antingen i det egna hemmet (personlig assistans) eller på gruppbostad. Arbetets fokus är att ge brukarna möjlighet att leva ett självständigt liv.

Sommarbonus

Du som arbetar hos oss i sommar under perioden 2023-06-19 - 2023-08-27 kan ha rätt till bonus om du arbetar minst 4 sammanhängande veckor.

 • Kravet för bonus är att du arbetar minst 75% och minst 4 veckor.
 • Bonus utgår som högst till 5000 kr som undersköterska, vårdbiträde och boendehandledare
 • För dig som arbetar vaken natt eller som personlig assistent utgår en bonus på högst 6000 kr
 • För att få full bonus ska du arbeta 100 % minst 8 veckor

Avsteg från bonus görs vid återkommande oplanerad frånvaro.

Utbetalning av bonus sker efter sommarperiodens slut och justeras efter utförd arbetstid och frånvaro.

Arbetsuppgifter

Vanliga arbetsuppgifter är stöd/hjälp med

 • att ta på och av sig kläder
 • personlig hygien
 • måltider.

Du utför hushållssysslor, fungerar som stöd i utförande av fritidsaktiviteter (exempelvis bad, bowling, ridning eller bio) samt finns som generellt stöd i vardagen för brukarna.

Kvalifikationer

För att arbeta inom vård och omsorg behöver du ha goda kunskaper i det svenska språket. Det krävs kunskaper i både tal och skrift för att kunna utföra vårddokumentation, ta emot medicindelegering samt kommunicera med brukare.

Meriterande om du har

 • studerat eller studerar på vård- och omsorgsprogrammet, alternativt att du har annan utbildning med inriktning omsorg eller socialt arbete
 • arbetslivserfarenhet inom stöd och omsorg.

Din personliga lämplighet är viktig och vi vill att du är ansvarsfull, pålitlig och lyhörd. Det är mycket viktigt att du har ett respektfullt bemötande gentemot brukare och att du tar hänsyn till deras individuella behov och önskemål.

Villkor

Du ska ha fyllt 18 år.

Till vissa av våra verksamheter krävs körkort.

Observera att vi tar emot ansökningar endast via vårt rekryteringssystem, inga ansökningar via andra kanaler kommer att hanteras.

Tillsättning sker löpande, vänta inte med att skicka in din ansökan då det finns stora möjligheter att börja arbeta som timvikarie under våren med fortsättning över sommaren. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 30
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Vännäs kommun
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/160
Kontakt
 • Elena Jakobsson, 0935.14298,070-3788918
 • Isabell Kroon, 0935-14590,070-3201500
Facklig företrädare
 • Åsa Jansson Lindberg, Kommunal, 010-4429668
 • Per Forsman, Vision, 073-0687095
Publicerat 2023-01-31
Sista ansökningsdag 2023-07-31

Tillbaka till lediga jobb